Service-slider.jpg
Werkplaats-slider-2.jpg
Werkplaats-slider.jpg
Werkplaats-slider-machines.jpg
Winkel-slider-2.jpg
Werkplaats-slider-machines-2.jpg
Winkel-slider.jpg

Avant knikladers

AVANT, de fabrikant van compacte knikladers, veroverde de laatste jaren aan hoog tempo de markt van compacte grondverzetmachines met een eigengewicht tot 2.000 kg, die ingezet kunnen worden op de meest diverse werkterreinen. Het Finse merk, biedt een uitgebreid gamma aan laders en toebehoren, die via een uitgebreid dealernetwerk verdeeld worden in de Benelux. Op dit moment telt het aanbod van AVANT acht reeksen gaande van een vermogen van 18 tot 57 pk en een hefkracht van 350 tot 1500 kg. 95% van alle laders hebben een telescopisch uitschuifbare arm, wat resulteert in machines met zeer compacte afmetingen met een groot hefvermogen en hoog werkbereik.

AVANT produceert haar knikladers volgens een eigen concept. In tegenstelling tot de laders van de meeste andere merken zit de bestuurder van de machine op het voorste gedeelte van de kniklader. Daardoor heeft hij optimaal zicht op het uit te voeren werk en het aanbouwhulpstuk. Voor klanten die echter prefereren om op traditionele manier te blijven werken, werd de zogenaamde R-serie, waarbij de bestuurder op het achterste gedeelte van de machine plaats neemt, aan het portfolio toegevoegd.

In vergelijking tot de concurrentie werkt AVANT met een star knikpunt. De fabrikant is er van overtuigd dat de machine hierdoor veel stabieler wordt dan een kniklader met een pendelend knikpunt. Deze conventionele laders krijgen immers steevast te kampen met evenwichtsproblemen wanneer er op oneffen terrein een last vervoerd moet worden in geknikte toestand en met uitgeschoven telescopische arm. Een probleem wat zich bij AVANT niet stelt, waardoor het risico op omkantelen nihil wordt.

Ook op vlak van innovatie toont AVANT zich steeds als een pionier. Zo werd er, bijvoorbeeld, met de voorstelling van de AVANT E5 eerder dit jaar, een eerste volledig elektrisch aangedreven AVANT op de markt gelanceerd.

Doordat een AVANT uitgerust kan worden met wel 200 verschillende werktuigen, kan de machine ingezet worden voor de meest uiteenlopende doeleinden. Dit kan gaan over het vervoeren van grond en paletten maar ook het graven van sleuven, egaliseren van oneffen terreinen, grasmaaien, verwijderen en afvoeren van bomen en struiken, borstel- en reinigingswerken, alternatieve onkruidbestrijding en nog veel meer! Deze multifunctionaliteit zorgt er voor dat aannemers, wegenbouwers, tuinaanleggers, onderhoudsfirma’s etc… zeer veel tijd en geld kunnen besparen. Eén enkele AVANT-machine kan immers een oplossing bieden voor een veelvoud aan problemen, waarmee ze op hun respectievelijke werkterreinen geconfronteerd worden.

Als extra service biedt AVANT de mogelijkheid aan haar klanten om speciaal ontwikkelde en minder frequent gebruikte toebehoren te huren in 1 van de landelijk verspreide AVANT-Centers. Om haar klanten te voorzien van een optimale dienstverlening beschikt AVANT immers over een uitgebreid dealernetwerk.
 

Wilt u meer informatie?